Vlašskými orechami, makom a tekvicovými jadrami zaútočia na vaše zmysly otec Jozef s dcérou Jankou tak, aby ste od nich odchádzali s ešte väčšou láskou k darom prírody, ako pred ich návštevou.
Spoznáte a vlastnoručne si vyskúšate lisovanie olejnatých plodín za studena, mletie prirodzene bezlepkovej múky, ochutnáte prírodné rastlinné nátierky a upečiete si zdravý a chutný koláč. Naučíte sa, ako používať vo vašej kuchyni produkty, ktoré ste dosiaľ nevyužívali a dozviete sa niečo o spoločnej vášni otca a dcéry.
Suroviny na výrobu rastlinných olejov si z veľkej časti pestujú Jozef a Janka sami na vlastných rodinných pozemkoch alebo vykupujú od overených pestovateľov. Starostlivou prebierkou jadier a semienok pred lisovaním vytvárajú vysokú kvalitu olejov i následných produktov vznikajúcich pri lisovaní – prirodzene bezlepkovej múky a nátierok z vlašských orechov a tekvicových jadier.
sobota 10.00, 12.30
nedeľa 10.00
Kláštor františkánov (Google Map)